weeiiirdo

LOS ANGELES DAY 3

vacationvickiiiComment

Botanisk hage hørtes gøy ut, så da dro vi på det. Det var ikke en sånn litta en, neida, det var omtrent som en jungel og mere til. Huntington Library, Art Collections & Botanical Gardens. Det koster litt penger ($20-$23), men det ikke bare én time å valse rundt der, tror vi brukte opptil 3-4 timer ved å traske rundt der. Det var såååå mye. Her kan du lese litt mer om Huntington.

Henry Edwards Huntington was born in 1850 in Oneonta, New York. In 1872 he went to work for his uncle, Collis P. Huntington, one of the owners of the Central Pacific Railroad. Twenty years later Huntington moved to San Francisco at his uncle’s request to share management of the Southern Pacific Railroad. Enroute to San Francisco he visited the J. DeBarth Shorb estate, “San Marino,” which he later purchased. Today the estate is home to his collections.

In 1902, Huntington moved his business operations to Los Angeles, where he greatly expanded the existing electric railway lines, creating an extensive inter-urban system providing the transportation necessary to encourage population growth. As a result of the railway linkages and the development of the property adjacent to the lines, the population of the region tripled between 1900 and 1910. Huntington’s business interests continued to grow particularly in the areas of water, power, and land development; at one time he served on as many as 60 corporate boards throughout the United States.

Jeg visste INGENTING om denne mannen, nå vet jeg litt, en brødsmule. Og det er bare å spørre de som jobber der, de forteller med glede!

Processed with VSCO with c7 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c7 preset

img_4076

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c7 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c9 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c9 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with c8 preset
Processed with VSCO with c8 preset

Jeg er sykt lat, så jeg GIDDER RETT og slett ikke å skrive beskrivelse på bildene, det får dere egentlig bare finne ut av sjæl^^Men alle bildene er fra Huntington da altså. Det var sykt mange ekorn, de var sååå søte! Sykt mange asiatere også, de var ikke fullt så søte og utrolig treige.

Vi hadde ikke direkte pent vær, plutselig begynte det å hølje ned, så det ble pizza på en kafé som pause, haha og de hadde en farlig god brownie der. DEN husker jeg. Jeg er ikke en veldig artsy fartsy peson, men jeg liker å gå på museum, etc hvis det er fine ting, som dette. Eller natur, som dette, men jeg visste ikke at vi skulle bruke sååå mange timer på det haha!